Werkzaamheden bij de Marknessersluis

Marknesse -Van woensdag 23 oktober tot en met half december 2019 wordt er gewerkt bij de Marknessersluis in Marknesse. De remmingwerken en wachtsteigers worden vernieuwd. Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die er voor zorgen dat de schepen op een veilige manier de sluis binnen kunnen varen. Tijdens de werkzaamheden is er geen hinder voor het wegverkeer en het vaarwegverkeer.

Wat gaat er gebeuren?

Aan beide kanten van de sluis verwijderen we de oude remmingwerken en steigers met behulp van drijvende werkschepen en pontons. Daarna worden nieuwe palen geplaatst, deze worden aangetrild. Tot slot worden aan de nieuwe palen, remmingwerken en steigers gemonteerd. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Tijdens de werkzaamheden blijft de sluis gewoon in gebruik.

Groot onderhoud bruggen en sluizen

De vervanging van de remmingwerken en de wachtsteigers is onderdeel van een groter project van de provincie, waarin alle 11 sluizen en 13 beweegbare bruggen in Flevoland de komende jaren worden gerenoveerd.

Previous «
Next »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Calendar

Sport

%d bloggers liken dit: