January 20, 2020

Raderen in beweging

Om Noordoostpolder sociaal en economisch gezond te houden, gaan gemeente en ondernemers werken met een sociaal economische agenda (SEA). Concrete ideeën en activiteiten die bijdragen aan een goed ondernemersklimaat, een prettige leefomgeving, ruimte voor innovatie en bovenal: veel werkgelegenheid. Wethouder Hans Wijnants: “Er zijn vele factoren die invloed hebben op onze economische groei. Deze zogenaamde raderen zijn afhankelijk van elkaar en zorgen samen voor beweging. Ook geven de raderen focus. Hieraan gekoppeld zijn door ondernemers vanuit verschillende sectoren concrete thema’s en activiteiten benoemd om mee aan de slag te gaan. Samen bepalen we de agenda voor de komende jaren.”

Raderen voor groei
Samenwerking, bereikbaarheid, huisvesting, een gezonde arbeidsmarkt en de positionering van Noordoostpolder zijn voor ondernemers belangrijke thema’s. Ook het streven naar een circulaire economie en een inclusieve arbeidsmarkt staan in Noordoostpolder op de agenda. Deze onderwerpen vallen samen met de (acht) raderen die effect hebben economische groei. Op www.economischeagenda.nl zijn de activiteiten te vinden, zowel per thema, als per sector. Ook wordt er meer uitleg gegeven over de raderen voor groei.

Sectortafels
Om uitvoering te geven aan de dynamische agenda komt er een regiegroep en worden er zes sectortafels ingericht. Ondernemers en onderwijsinstellingen gaan regelmatig met elkaar in gesprek en vooral aan de slag met de eerdergenoemde thema’s. De agenda en de sectortafels moeten zorgen voor meer interactie en een gezamenlijke aanpak.

Previous «
Next »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Calendar

Sport

%d bloggers liken dit: