Nieuwe wooncomplexen in centrum-oost Emmeloord

In Emmeloord, tussen de Boei, de Noordzijde en de Lange Nering realiseert Oost en Van Tilburg Ontwikkeling twee nieuwe woongebouwen. De gebouwen komen op de voormalige locatie van de centrumflats, die enige tijd geleden werden afgebroken. De gemeente en OVT tekenden donderdag 24 oktober de koopovereenkomst voor de grond.

Centrumontwikkeling
De oostkant van het centrum ondergaat de komende tijd een metamorfose. Een van de ontwikkelingen is de realisatie van twee nieuwe woongebouwen met 42 woningen door OVT Ontwikkeling.

Willem van Tilburg van OVT: ”Het project bevat diverse woningtypen. Er komen stadswoningen, appartementen en levensloopbestendige woningen, maar ook woningen met een werkplek aan huis. Met deze invulling vinden verschillende doelgroepen hier een plek. De woningen hebben een strakke metselwerk architectuur met stedelijke uitstraling. Het ontwerp is van Korfker architecten uit Emmeloord en de woningen worden gebouwd door Mateboer uit Kampen.”

Wethouder Haagsma: “Met de ontwikkelingen aan de oostkant van het centrum ontstaat een volwaardig nieuw woon- en winkelgebied. Oud maakt plaats voor nieuw, de dynamiek neemt toe en het centrum wordt meer een geheel. Samen met de ontwikkelingen op de Deel wordt Emmeloord centrum levendiger dan ooit.”

De gunning en verkoop van de grond is de eerste fase van het project. In 2020 worden de ruimtelijke procedures doorlopen zodat naar verwachting de bouw in 2021 begint.

Previous «
Next »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Calendar

Sport

%d bloggers liken dit: