Collega vissers schieten vastgelopen viskotter te hulp

Twee viskotters kwamen afgelopen week in de problemen ter hoogte van de Noord-Hollandse kustplaats Castricum. De eerste viskotter was met touwen in de schroef vastgelopen op een zandbank. Een andere viskotter schoot te hulp, maar kwam daarbij zelf ook in de problemen.  Vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder zijn de KNRM-stations Egmond aan Zee en IJmuiden gealarmeerd. Ook het Kustwachtvliegtuig en de Visarend, een patrouillevaartuig van de Kustwacht, kwamen ter plaatse. Samen met een derde viskotter en de snelle rubberen boot(RHIB) van de Visarend zijn zij erin geslaagd om de vastgelopen viskotters los te krijgen. Een van de viskotters is door een collega visser naar de haven van Den Helder gesleept. De andere viskotter kon op eigen kracht verder varen.  

Collega vissers schieten vastgelopen viskotter te hulp

Twee viskotters kwamen afgelopen week in de problemen ter hoogte van de Noord-Hollandse kustplaats Castricum. De eerste viskotter was met touwen in de schroef vastgelopen op een zandbank. Een andere viskotter schoot te hulp, maar kwam daarbij zelf ook in de problemen. 

Vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder zijn de KNRM-stations Egmond aan Zee en IJmuiden gealarmeerd. Ook het Kustwachtvliegtuig en de Visarend, een patrouillevaartuig van de Kustwacht, kwamen ter plaatse. Samen met een derde viskotter en de snelle rubberen boot(RHIB) van de Visarend zijn zij erin geslaagd om de vastgelopen viskotters los te krijgen.

Een van de viskotters is door een collega visser naar de haven van Den Helder gesleept. De andere viskotter kon op eigen kracht verder varen.