Almere On Stage brengt leerlingen en het bedrijfsleven samen

Almere – Van middelbare vmbo-leerlingen wordt op jonge leeftijd verwacht, dat ze weten wat ze willen worden. En daarbij de juiste studierichting kiezen. Om hen daarbij te helpen organiseerde Almere On Stage op 31 januari, voor leerlingen uit het 2de en 3de leerjaar, het Beroepenfeest in theater KAF. Deze 10de editie van het Beroepenfeest was geslaagd met meer dan 1.000 Almeerse leerlingen en meer dan 200 Almeerse bedrijven die met elkaar in gesprek gingen. Doel van de dag was om meer te leren over een droomberoep én vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Op school hadden de leerlingen zich voorbereid op het Beroepenfeest door onder andere visitekaartjes te maken en te leren hoe ze zich netjes voorstellen aan professionals.

Het Beroepenfeest werd geopend door burgermeester Franc Weerwind: “Dankzij de aanwezige professionals is Almere On Stage al jaren een groot succes. Zij laten leerlingen zien wat voor beroepen er zijn. En laat ze dromen van een toekomst in Almere, waar we iedereen nodig hebben. Persoonlijk vind ik het Beroepenfeest en de Doedag een prachtige inspiratiebron en een geweldige ervaring voor tieners op weg naar hun toekomst.”

Doedag
Woensdag 13 februari bezoeken de leerlingen vervolgens het bedrijf of de beroepsbeoefenaar waarmee zij tijdens het Beroepenfeest de beste klik hebben gemaakt voor een praktijkdag. Door een kijkje achter de schermen, zien leerlingen wat er allemaal gebeurd in de praktijk. Ze zien de ontwikkelmogelijkheden in een baan en waarvoor/voor wie ze het doen.

Previous «
Next »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Calendar

Sport

%d bloggers liken dit: