AFSLUITING KRUISPUNT HERMAN GORTERWEG-N702 HOGERING (ALMERE)

Dinsdag 19 januari 2021 gaat het kruispunt van de Hogering met de Herman Gorterweg dicht. De afsluiting is onderdeel van de werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering en duurt naar verwachting bijna twee jaar.

AFSLUITING KRUISPUNT HERMAN GORTERWEG-N702 HOGERING (ALMERE)
Provincie Flevoland

Afsluiting kruispunt Herman Gorterweg-Hogering

Op dinsdag 19 januari 2021 om 20.00 uur starten de werkzaamheden bij het kruispunt van de Hogering met de Herman Gorterweg. Dat betekent dat vanaf die datum weggebruikers op de Hogering op dat kruispunt niet meer kunnen afslaan naar de Herman Gorterweg. Weggebruikers in de Literatuurwijk kunnen niet meer van de Herman Gorterweg naar de Hogering. Het doorgaande verkeer op de Hogering ondervindt geen hinder van deze afsluiting. Zij rijdt tijdens de werkzaamheden over een bypass (tijdelijke weg) langs het werkgebied. Per richting zijn twee rijstroken beschikbaar. Er geldt een maximale snelheid van 50 km/uur.

 

Omleidingsroutes

Voor de veiligheid en doorstroming gelden tijdens de afsluiting verschillende omleidingsroutes voor de bewoners en bezoekers van de Literatuurwijk. Bekijk alle routes op www.flevoland.nl/hogering.

 

Werkzaamheden en planning

In 2021 wordt de voorbelasting weggehaald en gestart met het ombouwen van de kruispunten. Ook gaan aanpassingen gedaan worden aan het geluidsscherm en het Bastion. Naar verwachting is het kruispunt eind 2022 weer volledig open voor verkeer.

 

Nachtafsluiting Hogering

Tijdens twee nachtafsluitingen in januari, van 19 op 20 en van 20 op 21 januari tussen 20.00 tot 06.00 uur, wordt de bypass op de Hogering aangesloten. Het doorgaande verkeer op de Hogering volgt deze nachten de omleidingsroutes op de borden.