January 22, 2020

100.000 inschrijvingen voor gratis e-cursus plantaardig eten

Hoewel de vleesconsumptie in Nederland licht is toegenomen afgelopen jaar, groeit de interesse in plantaardig eten wereldwijd enorm. Dit merkte ook de Nederlandse stichting ProVeg die dit jaar haar e-cursus VeggieChallenge internationaal lanceerde. “De interesse is overweldigend,” vertelt initiatiefneemster Veerle Vrindts van ProVeg. “Vandaag verwelkomt de challenge al haar 100.000ste deelnemer.”

Steeds meer mensen willen minder vaak vlees, zuivel en andere dierlijke producten eten, maar weten niet goed waar te starten. Hoe zorg je dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt? Waar vind je inspiratie voor volwaardige en vooral ook lekkere groentegerechten? En hoe kom je in contact met andere mensen die al langer experimenteren met de plantaardige keuken? Dit waren de vragen die de 24-jarige Veerle Vrindts bezighielden toen ze in 2011 de VeggieChallenge in het leven riep. Zelf was ze een drie jaar eerder gestart met plantaardig eten, zonder dierlijke producten, maar met volop groenten, fruit, peulvruchten en granen. Dagelijks ontdekte ze nieuwe gerechten en producten die ze graag met haar omgeving en mede-studenten wilde delen. Een gratis online mini-cursus om dit makkelijker te maken, leek de logische volgende stap.

Van de VS tot Zuid Afrika
Acht jaar later heeft de cursus zich ontpopt tot een internationaal coachingsprogramma waar al meer dan 100.000 mensen succesvol aan deelnamen. “Bij je aanmelding kies je zelf welke uitdaging bij je past. Dat kan gaan van 1 dag per week vegetarisch eten tot een hele maand volledig vegan,” licht Veerle toe. “Met de Nederlandstalige challenge ondersteunden we al ruim 50.000 Nederlanders en Belgen. Dit jaar zijn daar ook nog eens net zoveel Engelstalige deelnemers bijgekomen. Volgend jaar breiden we uit naar het Duits, Spaans en Pools. ProVeg streeft naar een wereld waar er tegen 2040 nog maar half zoveel dieren worden gegeten, zowel voor milieu, gezondheid, dierenwelzijn als voor een eerlijkere wereldvoedselverdeling. Daarom is het belangrijk dat Nederland hier een voortrekkersrol in speelt en zeker niet achterblijft”. 

“Dit was net het duwtje dat ik nodig had”
De reacties op de VeggieChallenge zijn positief, tonen de berichten van voormalig deelnemers: “Dit was net het duwtje dat ik nodig had”, “De recepten van de VeggieChallenge hebben mij geholpen om te proeven een gerecht zonder vlees net zo lekker kan zijn”, “De Veggie Challenge is mij zo goed bevallen dat ik er ook na deze maand gewoon mee doorga”. Uit een online survey van de VeggieChallenge blijkt dat 89,9% van deelnemers aan de cursus ook achteraf meer plantaardig blijven eten.

Previous «
Next »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Calendar

Sport

%d bloggers liken dit: