Publicatie onderzoeksrapport vaarroutes Waddeneilanden

Aanpassen advies Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan we kijken naar de huidig gegeven waarschuwing en hoe we deze kunnen aanpassen. Maar ook hoe we naar aanleiding van het rapport de scheepvaart beter kunnen informeren door bijvoorbeeld de golfperiodes en golfrichting in de berichtgeving op te nemen zoals gesteld door de OVV. […] The post Publicatie onderzoeksrapport vaarroutes Waddeneilanden appeared first on Kustwacht Nederland.

Publicatie onderzoeksrapport vaarroutes Waddeneilanden

Aanpassen advies

Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaan we kijken naar de huidig gegeven waarschuwing en hoe we deze kunnen aanpassen. Maar ook hoe we naar aanleiding van het rapport de scheepvaart beter kunnen informeren door bijvoorbeeld de golfperiodes en golfrichting in de berichtgeving op te nemen zoals gesteld door de OVV. De golfhoogte – en richting gaan we via een tijdelijke constructie al opnemen in de stormwaarschuwingen die we geven vanaf windkracht 6bft. Dit alles voor een veilige scheepvaart en om het risico van het overboord slaan van containers te verkleinen. En zo het Waddengebied te beschermen.

Huidige waarschuwing

Naar aanleiding van de tussentijdse waarschuwing van de OVV in oktober 2019 waarschuwt de Kustwacht al dat bij golfhoogten vanaf 5 meter en slecht weer schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter de kans hebben om de zeebodem te raken op de zuidelijke vaarroute nabij de Waddeneilanden. Dit advies geven we op basis van de beperkte gegevens in de tussentijdse waarschuwing. We blijven dit zo doen totdat we samen met het ministerie hebben gekeken naar eventuele aanpassingen en vernieuwingen op basis van het onderzoeksrapport om de scheepvaart gedetailleerder te informeren.

De Kustwacht zal verder het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ondersteunen en adviseren waar nodig bij het verwerken van de aanbevelingen gesteld in het rapport.

Links

The post Publicatie onderzoeksrapport vaarroutes Waddeneilanden appeared first on Kustwacht Nederland.