Kustwachtvliegtuig ondersteunt Engelse Kustwacht

Tijdens een reguliere patrouillevlucht hoorde de crew van het Kustwachtvliegtuig afgelopen zaterdag een noodbericht van de Engelse Kustwacht. Het toestel vloog op dat moment boven de Noordzee ter hoogte van Zeeland. Er was midden op zee een rubberen bootje vol met personen gemeld, maar die waren zelf niet in staat om hulp in te roepen. De exacte locatie van het vaartuig was dus onbekend. Anders dan dat het in Engelse wateren was. Het Kustwachtvliegtuig ondersteunde afgelopen zaterdag de Engelse Kustwacht. In overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder en de Engelse Kustwacht vloog het vliegtuig die kant op. Al snel spotte ze de rubberen boot. Vanuit veiligheidsoverwegingen bleef het vliegtuig erboven hangen om de Engelse reddingsboot aan te sturen. Mocht het bootje omslaan of lek raken, dan kon het Kustwachtvliegtuig eventueel een vlot afwerpen, de drenkelingen lokaliseren en de reddingsboot van informatie voorzien. Het Kustwachtvliegtuig hoorde van de Engelse Kustwacht een noodmelding over een rubberen boot vol met personen midden op zee. Ze vlogen richting het gebied en lokaliseerde de boot. RamsgateDe personen voeren richten het lichtschip Foxtrot 3 en klommen hierop. Dit lichtschip dient als vuurtoren op zee. Uiteindelijk heeft de reddingsboot uit Ramsgate van de RNLI ze van het platform afgehaald en naar Engelse wal gebracht. Daar zijn ze overgedragen aan de UK Border Force. De reddingsboot uit Ramsgate bracht de personen naar Engelse vasteland. Links Dover Maritime Rescue Coordination Centre Ramsgate (RNLI) UK Border Force Foxtrot 3 Lightvessel  

Kustwachtvliegtuig ondersteunt Engelse Kustwacht

Tijdens een reguliere patrouillevlucht hoorde de crew van het Kustwachtvliegtuig afgelopen zaterdag een noodbericht van de Engelse Kustwacht. Het toestel vloog op dat moment boven de Noordzee ter hoogte van Zeeland. Er was midden op zee een rubberen bootje vol met personen gemeld, maar die waren zelf niet in staat om hulp in te roepen. De exacte locatie van het vaartuig was dus onbekend. Anders dan dat het in Engelse wateren was.

Het Kustwachtvliegtuig ondersteunde afgelopen zaterdag de Engelse Kustwacht.

In overleg met het Kustwachtcentrum in Den Helder en de Engelse Kustwacht vloog het vliegtuig die kant op. Al snel spotte ze de rubberen boot. Vanuit veiligheidsoverwegingen bleef het vliegtuig erboven hangen om de Engelse reddingsboot aan te sturen. Mocht het bootje omslaan of lek raken, dan kon het Kustwachtvliegtuig eventueel een vlot afwerpen, de drenkelingen lokaliseren en de reddingsboot van informatie voorzien.

Het Kustwachtvliegtuig hoorde van de Engelse Kustwacht een noodmelding over een rubberen boot vol met personen midden op zee. Ze vlogen richting het gebied en lokaliseerde de boot.

Ramsgate
De personen voeren richten het lichtschip Foxtrot 3 en klommen hierop. Dit lichtschip dient als vuurtoren op zee. Uiteindelijk heeft de reddingsboot uit Ramsgate van de RNLI ze van het platform afgehaald en naar Engelse wal gebracht. Daar zijn ze overgedragen aan de UK Border Force.

De reddingsboot uit Ramsgate bracht de personen naar Engelse vasteland.

Links