Eerste nieuwe Kustwachthelikopter klaar voor trainingen

Voorbereiden voor inzet De helikopters worden door de Kustwacht ingezet voor zoek- en reddingsacties op de Noordzee en ruime binnenwateren. In Engeland volgen bemanningen de opleidingen om te werken met deze helikopter. Ook gaan ze trainen om zich alles eigen te maken en dat ze klaar zijn voor inzet. Andere taken De helikopters kunnen ook […] The post Eerste nieuwe Kustwachthelikopter klaar voor trainingen appeared first on Kustwacht Nederland.

Eerste nieuwe Kustwachthelikopter klaar voor trainingen

Voorbereiden voor inzet

De helikopters worden door de Kustwacht ingezet voor zoek- en reddingsacties op de Noordzee en ruime binnenwateren. In Engeland volgen bemanningen de opleidingen om te werken met deze helikopter. Ook gaan ze trainen om zich alles eigen te maken en dat ze klaar zijn voor inzet.

Andere taken

De helikopters kunnen ook worden gebruikt voor medische evacuaties en het transport van een mobiel brandweerteam naar een incidentschip. Dit Maritime Incident Response Group Netherlands (MIRG.NL) levert advies en assistentie in geval van brand op een varend schip op de Noordzee.

Agusta Westland 189

De Kustwacht krijgt 2 helikopters van het type Agusta Westland 189 (AW189). Bristow vliegt en onderhoudt de toestellen voor een periode van 10 jaar. De toestellen bieden plaats aan 19 personen exclusief bemanning. De bemanning aan boord bestaat standaard uit 2 vliegers, een lierbedienaar, een reddend zwemmer en een ambulanceverpleegkundige.

Toestelregistratie

Dit toestel heeft nu de Engelse registratie G-MCGN. Als de helikopter vanaf november taken gaat uitvoeren voor de Kustwacht, wordt dit een Nederlandse registratie.

The post Eerste nieuwe Kustwachthelikopter klaar voor trainingen appeared first on Kustwacht Nederland.