Containerschip verliest containers

Het containerschip Marcos V meldde op 19 februari in de ochtend aan het Kustwachtcentrum dat het containers op zee heeft verloren. Het schip voer richting Rotterdam. Het schip verloor de containers in de vaarroute richting het zuiden, tussen het noorden van Vlieland en west van Schoorl. Op dit moment is bekend dat er 26 containers verloren zijn. De 40ft-containers bevatte geen lading. De Kustwacht werkt samen met Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Fryslân met betrekking tot de verdere afhandeling van dit incident. Rijkswaterstaat richt zich op de berging van de containers. Ze stellen hiervoor de scheepsbeheerder aansprakelijk. LokaliserenOnze noodhulpsleper Guardian lag vanwege de harde wind al op zee en is direct ingezet om te zoeken naar drijvende containers. Het Kustwachtvliegtuig is gealarmeerd om te zoeken vanuit de lucht. Tot op heden zijn geen containers aangetroffen. De Kustwacht waarschuwt het scheepvaartverkeer op het gevaar van de verloren containers. De Guardian werd direct ingezet om te zoeken naar mogelijk drijvende containers. RouteDe Marcos V wachtte op zee in de noordelijke vaarroute. Het schip bevond zich ten noorden van het Duitse Waddeneiland ‘Juist’. Op 18 februari vertrok het schip via de noordelijke vaarroute richting Rotterdam. Op zee stond een windkracht van 9-10bft en de golven waren rond de 8 meter hoog. RouteadviesEerder in de week voer de Marcos V op 17 februari richting Duitsland. De Kustwacht heeft toen het 293 meter lange schip opgeroepen en het routeadvies gegeven. De Marcos V nam de noordelijke vaarroute richting Duitsland.> Meer informatie over het routeadvies

Containerschip verliest containers

Het containerschip Marcos V meldde op 19 februari in de ochtend aan het Kustwachtcentrum dat het containers op zee heeft verloren. Het schip voer richting Rotterdam. Het schip verloor de containers in de vaarroute richting het zuiden, tussen het noorden van Vlieland en west van Schoorl. Op dit moment is bekend dat er 26 containers verloren zijn. De 40ft-containers bevatte geen lading.

De Kustwacht werkt samen met Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio Fryslân met betrekking tot de verdere afhandeling van dit incident. Rijkswaterstaat richt zich op de berging van de containers. Ze stellen hiervoor de scheepsbeheerder aansprakelijk.

Lokaliseren
Onze noodhulpsleper Guardian lag vanwege de harde wind al op zee en is direct ingezet om te zoeken naar drijvende containers. Het Kustwachtvliegtuig is gealarmeerd om te zoeken vanuit de lucht. Tot op heden zijn geen containers aangetroffen. De Kustwacht waarschuwt het scheepvaartverkeer op het gevaar van de verloren containers.

De Guardian werd direct ingezet om te zoeken naar mogelijk drijvende containers.

Route
De Marcos V wachtte op zee in de noordelijke vaarroute. Het schip bevond zich ten noorden van het Duitse Waddeneiland ‘Juist’. Op 18 februari vertrok het schip via de noordelijke vaarroute richting Rotterdam. Op zee stond een windkracht van 9-10bft en de golven waren rond de 8 meter hoog.

Routeadvies
Eerder in de week voer de Marcos V op 17 februari richting Duitsland. De Kustwacht heeft toen het 293 meter lange schip opgeroepen en het routeadvies gegeven. De Marcos V nam de noordelijke vaarroute richting Duitsland.
> Meer informatie over het routeadvies