Alp Forward lost sleepboot Alp Ace af

Bij het windpark Borssele ligt een sleepboot paraat om scheepvaart te assisteren bij noodgevallen. Sinds 1 januari 2021 werd deze taak tijdelijk vervuld door de Alp Ace.  In oktober is de Alp Ace voorlopig afgelost door de Alp Forward, die deze taak voor de Kustwacht vervult tot er een contract is voor een permanent sleepvaartuig.  Het windpark Borssele ligt voor de kust van Zeeland en is nu het grootste Nederlandse windpark op zee. Dit is een stuk van de Noordzee waar veel scheepvaart is, onder andere vanwege de nabijgelegen havens van Antwerpen en Rotterdam. Ter voorkoming van calamiteiten is 24 uur per dag een sleepboot beschikbaar, welke preventief op een strategische positie ligt nabij het windpark Borssele.  Specificaties De Alp Forward is net als de Alp Ace tijdelijk in beheer genomen door Multraship. Het contractbeheer wordt gedaan door de Rijksrederij. Dit sterke schip met 218 ton Bollard Pull (trekkracht) heeft een lengte van 65 meter. De sleepboot zal naast de hoofdtaak ook inzetbaar zijn voor de uitvoering van andere Kustwachttaken, zoals zoek- en reddingsacties. Alp Forward in het windpark Borssele Incident voorkomenEerder dit jaar moest het hulpverleningsvaartuig in actie komen. Een schip voer de veiligheidszone van het windpark Borssele in. De Alp Ace zag het schip koers zetten richting het Windpark Borssele en informeerde het Schelde Coördinatie Centrum. Het schip werd aangeroepen, maar de kapitein begreep niet wat er aan de hand was en zette zijn koers voort. Op het moment dat het schip binnen de veiligheidszone van het windpark kwam, heeft de verkeersleiding de opdracht gegeven om koers te wijzigen. Hierdoor is een aanvaring voorkomen. Lees meer.

Alp Forward lost sleepboot Alp Ace af

Bij het windpark Borssele ligt een sleepboot paraat om scheepvaart te assisteren bij noodgevallen. Sinds 1 januari 2021 werd deze taak tijdelijk vervuld door de Alp Ace.  In oktober is de Alp Ace voorlopig afgelost door de Alp Forward, die deze taak voor de Kustwacht vervult tot er een contract is voor een permanent sleepvaartuig. 

Het windpark Borssele ligt voor de kust van Zeeland en is nu het grootste Nederlandse windpark op zee. Dit is een stuk van de Noordzee waar veel scheepvaart is, onder andere vanwege de nabijgelegen havens van Antwerpen en Rotterdam. Ter voorkoming van calamiteiten is 24 uur per dag een sleepboot beschikbaar, welke preventief op een strategische positie ligt nabij het windpark Borssele. 

Specificaties 
De Alp Forward is net als de Alp Ace tijdelijk in beheer genomen door Multraship. Het contractbeheer wordt gedaan door de Rijksrederij. Dit sterke schip met 218 ton Bollard Pull (trekkracht) heeft een lengte van 65 meter. De sleepboot zal naast de hoofdtaak ook inzetbaar zijn voor de uitvoering van andere Kustwachttaken, zoals zoek- en reddingsacties.

Alp Forward in het windpark Borssele

Incident voorkomen
Eerder dit jaar moest het hulpverleningsvaartuig in actie komen. Een schip voer de veiligheidszone van het windpark Borssele in. De Alp Ace zag het schip koers zetten richting het Windpark Borssele en informeerde het Schelde Coördinatie Centrum. Het schip werd aangeroepen, maar de kapitein begreep niet wat er aan de hand was en zette zijn koers voort. Op het moment dat het schip binnen de veiligheidszone van het windpark kwam, heeft de verkeersleiding de opdracht gegeven om koers te wijzigen. Hierdoor is een aanvaring voorkomen. Lees meer.